Ljubljenec občinstva

Glasujte zdaj!

Custom Empty

Večnamenska dvorana v Favergesu

Rue de la république, Faverges-Seythenex / FR

Nominacija: 2020
Investitor: Mairie de Faverges-Seythenex
Projektiranje: Adela Ciurea, Atelier Nao
Vrednost investicije: € 1.18 Mio.
Energijski kazalnik: kWh / m²a
Zaključek gradnje: 2019
Vrsta konstrukcije: Novogradnja
Namen zgradbe: Javni namen
Članek v “Hochparterre”
Tabellen Elemente die nicht gebraucht werden in Table (oben^^) in der Text Ansicht von und mit <tr> bis und mit </tr> löschen oder auskommentieren <!-- *<tr>...</tr>* -->
Tabelle wird durch Projekt Info Felder generiert --->

Zakaj ta projekt še posebej izstopa?

Večnamenska dvorana kot novo središče še dodatno spodbuja bitje že živahnega osrčje mesta Faverges. Pod svojo zajetno streho nudi obilo prostora javnemu življenju v skupnosti. S pomočjo premičnega odra in velikih lesenih naoknic na treh straneh je moč dvorano preobraziti tudi v avditorij. Arhitekturni jezik je močan in umirjen, mogočen, omikan, malce bučen, pa vendar preprost. Gozd stebrov iz lesa duglazije se preliva v slopje pod listnato streho, skozi katerega pronica svetloba. Listje tega gozda predstavlja razcepljen kostanjev les, sicer tradicionalna lokalna tehnika, vredna obujanja in ohranjanja, saj prednjači tako po elegantnosti in varčnosti s sivo energijo obenem. Mnogotere možnosti uporabe, izbira masivnih, lokalnih in predvsem naravnih materialov, arhitekturni koncept, ki zagotavlja obstojnost gradiv, nizkotehnološka oprema in naprave, kot denimo lesene naoknice … Vse to priča o projektu, ki je neločljivo povezan s trajnostjo.